Projektet startas

Allt började under en promenad där vi inte kunde enas om vart vi ska bo när vi måste lämna vår studentlägenhet. Lite smått oseriöst har vi tidigare pratat om att bo i båt. Detta fick genast nytt liv och vi blev helt betagna av tanken att kanske få det att lyckas. En båt att bo i skulle ge oss mycket frihet att variera vart på västkusten (eller världen) vi kan hålla till. Då Christoffer jobbar till havs skulle han få mycket tid hemma att pyssla om båten, och vi skulle kunna lägga båten i närheten av den stad jag jobbar i= mycket mobila.

En tidig lördagmorgon i september 2012 när Malin inte kunde somna startade sökandet på en riktigt bra bobåt. Fann bloggen S/Y Mary af Rövarhamn och insåg att ingenting är omöjligt, även med barn. Hon förälskade sig genast i båttypen och när Christoffer vaknade blev han överöst av den nya drömmen. Handskakning skedde på att sparande till handpenning på minst 20 procent av båtens värde skulle starta.

Båtyp är inte bestämt (men Stålketch står högt på listan), banken är inte tillfrågad, släkten inte informerad om vår dröm, alla nackdelar ej övervägda, men ett sparandemål är satt- och det känns så bra och så rätt. Provar en inget, får en ingenting veta!

Vid pennan,

Malin

Annonser

En tanke på “Projektet startas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s